Telefoane cu camere de cea mai înaltă calitate. Smartphone-uri cu cea mai bună cameră

Telefoane cu camere de cea mai înaltă calitate. Smartphone-uri cu cea mai bună cameră

Smartphone-urile cu o cameră foarte bună și cu funcții fotografice speciale se numesc telefoane cu cameră. Nivelul de înregistrare foto și video a telefoanelor cu cameră crește în fiecare an și se apropie treptat de nivelul camerelor foto și video digitale profesionale. Există și cazuri de cooperare directă a producătorilor de echipamente foto și video profesionale cu producătorii de camere pentru smartphone-uri. De exemplu, producătorul chinez de smartphone-uri Huawei a încheiat un parteneriat cu renumita companie germană de camere foto Leica și cu renumitul producător american de camere GoPro în dezvoltarea noului flagship P10, dezvăluit la sfârșitul lunii februarie 2017.

Acest clasament va prezenta cele mai bune telefoane cu cameră la sfârșitul anului 2017. Clasamentul a luat în considerare testele comparative ale camerelor smartphone din resurse precum Au fost luate în considerare atât recenziile profesionale, cât și comparațiile cu camerele oarbe (când oamenii obișnuiți compară fotografiile făcute de diferite modele de telefoane, neștiind care fotografie a fost făcută de unul sau altul). În acest caz, se acordă prioritate evaluărilor profesionale, întrucât numai ei pot evalua corespondența fotografiei cu originalul, iar privitorul exterior este adesea înclinat să acorde prioritate culorilor strălucitoare și contrastului ridicat, care nu corespund întotdeauna realității.

OnePlus 5 64GB este cel mai puternic smartphone din lume

Prețul mediu în Rusia este de 30.590 de ruble. Cumpărați OnePlus 5 128Gb de pe Aliexpress poți pentru 29,5 mii de ruble

Dezvăluit de producătorul chinez pe 20 iunie 2017, acest model înlocuiește OnePlus 3T de mare succes. Înlocuirea s-a dovedit a fi foarte reușită: este suficient să spunem că noul OnePlus 5 a primit recenzii excelente pe Yandex-Market - 82% din cinci și 84% din recomandările de cumpărare.

Specificații: OS Android 7.1, ecran optic AMOLED de 5,5 inci cu o rezoluție de 1920x1080, suport pentru două cartele SIM și 4G LTE, procesor Qualcomm Snapdragon 835 cu 8 nuclee. Există un scanner de amprente. 64 GB memorie permanentă și 6 GB RAM. Există și o variantă mai scumpă, cu 128 GB spațiu de stocare și 8 GB RAM. Resursa AnTuTu, care analizează datele privind performanța diferitelor dispozitive, în noiembrie 2017 a recunoscut OnePlus 5 drept cel mai puternic smartphone Android din lume.

OnePlus 5 a primit o baterie de 3300 mAh. Experții resursei au testat autonomia acestui model, iar cifrele s-au dovedit a fi următoarele: timp de convorbire autonom - 25 ore și 7 minute (HTC U11, Huawei P10, Xiaomi Mi 6 funcționează și ele în jur de 25 de ore), când navighează web-ul în rețelele 3G - 6 ore și 19 minute (care este puțin mai mult decât LG G6 și puțin mai puțin decât Samsung Galaxy S8), când se lucrează pe Wi-Fi - 8 ore și 26 minute (acest lucru este vizibil mai bun decât flagship-urile coreene și la nivelul Huawei P10 ), timp de redare video - 14 ore și 16 minute (acesta este la nivelul Galaxy S8 și mai bun decât Xiaomi Mi 6, HTC U11, LG G6, Huawei P10), timp de așteptare - 52 de zile (ca Galaxy S8). Datorită tehnologiei Dash Charger (5V / 4A), este nevoie de 1 oră și 11 minute pentru a încărca complet OnePlus 5, care este mai rapid decât alte flagship-uri. Spre comparație, pe locul al treilea, Galaxy S8 are 1 oră și 22 de minute, în timp ce pe locul trei LG G6 are 1 oră și 24 de minute.

OnePlus 3T avea o singură cameră principală. În noul model, producătorul a urmat noua tendință și a introdus un modul dublu de cameră principală. Primul senzor Sony IMX 398 16MP. Al doilea senzor Sony IMX 350 are 20 de megapixeli. În funcționalitatea camerei, OnePlus 5 urmează iPhone 7. Prima cameră captează mai multă lumină și detalii, a doua are o rezoluție mai mare. De ce este nevoie de asta? Pentru a vă apropia de imagine fără pierderi de calitate. Zoomul optic maxim al camerei de 16 megapixeli aduce obiectele de până la 1,6 ori. După ce a ajuns la un crop de 1,6, modulul trece la o cameră de 20 de megapixeli și folosește zoom digital. Există stabilizare digitală a imaginii (EIS) atunci când înregistrați videoclipuri 4K. Camera frontala 16 megapixeli. Dxomark a oferit camerei celui de-al 5-lea OnePlus 87 de puncte, la fel ca și Huawei P10.

OnePlus 3T s-a remarcat prin durabilitatea sa bună. Noul OnePlus nu face excepție. Cunoscutul blogger de pe YouTube Zach Nilsson a zgâriat carcasa metalică cu chei, dar urmele de pe acestea sunt apoi îndepărtate cu ușurință cu un deget. Dacă încerci să îndoiți telefonul, OnePlus 5 cedează să se aplece puțin, iar ecranul se desprinde de carcasă, dar apoi revine la locul său fără probleme.

Oneplus 5 clasat pe locul al treilea în .

locul 9.

HTC 10 32Gb

Prețul mediu în Rusia - 28.000 de ruble. Cumpărați HTC 10 de pe Aliexpress poți pentru 14,8 mii de ruble(livrarea în Rusia este gratuită).

Nava emblematică a celui de-al doilea mare producător taiwanez a fost lansat în mai 2016 și astăzi a obținut 69% din primii cinci în recenzii din Yandex-Market.Numărul de recomandări în Yandex-Market este de 77%.

Specificații: OS Android 6.0, ecran AMOLED de 5,2 inci cu rezoluție 2560x1440, 32 GB memorie permanentă (din care 23 GB sunt disponibile utilizatorului) și 4 GB RAM. Suport pentru card de memorie extern. Acceptă o singură cartelă SIM. Capacitatea bateriei este de 3000 mAh. Timp de convorbire - 27 de ore, timp de așteptare - 456 de ore. Există un scanner de amprente.

Principalul avantaj al acestui model este camerele sale. Principal - 12 megapixeli, frontal - 5 megapixeli. Stabilizarea optică a imaginii a fost introdusă pentru prima dată atât în ​​camera principală, cât și în cea frontală. Camera filmează bine în condiții de lumină scăzută. Site-ul web al producătorului spune: „Te poți aștepta la o iluminare perfectă pentru fotografii grozave. Sau poți avea încredere în camera principală a HTC 10, care captează cu până la 136% mai multă lumină la fiecare fotografie. Fără magie - doar tehnologia UltraPixel de generație următoare, completată de stabilizare optică și o lentilă rapidă ƒ / 1,8". Camera frontală a HTC 10 este la fel de impresionantă ca și cea principală. Dimensiunea elementelor sale sensibile la lumină este mărită, obiectivul are o deschidere de ƒ / 1,8, iar ecranul joacă perfect rolul unui bliț. Un obiectiv cu unghi larg vă va permite să surprindeți nu numai propriul portret, ci și un grup de prieteni. Pentru prima dată, HTC 10 completează înregistrarea video 4K cu înregistrarea sunetului stereo Hi-Res pe 24 de biți. O pistă audio înregistrată în acest format conține de 256 de ori mai multe detalii și reproduce de două ori intervalul de frecvență. Camera HTC 10 pornește în 0,6 secunde - aproape instantaneu.

Diverse recenzii și teste de comparație arată că HTC 10 are una dintre cele mai bune camere din lume în prezent. În iulie 2016, Phonearena a efectuat un test comparativ al camerelor emblematice, în care HTC 10 a ocupat primul loc, depășind Samsung Galaxy S7 și Sony Xperia X Performance. Camera lui HTC 10 a obținut 88 pe Dxomark.

Samsung Galaxy S8 64GB

Prețul mediu în Rusia - 40 440 de ruble. Cumpărați Samsung Galaxy S8 de pe AliExpress poți pentru 41,8 mii de ruble(livrarea în Rusia este gratuită). Navele de vârf de la cel mai mare producător de smartphone-uri din Coreea de Sud și din lume a fost pusă în vânzare la sfârșitul lunii aprilie 2017 și astăzi a primit 49% din primele cinci recenzii din Yandex-Market.Numărul de recomandări în Yandex-Market este de 76%.

Fanii mărcii sud-coreene au fost nevoiți să aștepte noul flagship timp de un an întreg (fara emblematică de vară de anul trecut, Galaxy Note 7, nu contează, deoarece Samsung a fost nevoit să retragă acest model din vânzări la scurt timp după lansare din cauza problemelor de baterie) apariție în martie 2016 Galaxy S7. Drept urmare, lansarea lui Galaxy S8 a provocat o emoție incredibilă: în primele două zile, numărul de precomenzi pentru Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus (o versiune mărită a modelului) s-a ridicat la 550.000 de bucăți (pentru comparație). : 100 de mii de oameni au comandat Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge în primele 2 zile)...

Specificații Samsung Galaxy S8: Ecran de 5,8 inchi cu rezoluție QHD + (3840x2160), sistem de operare Android 7.0 cu shell proprietar Samsung Experience 8.1, 64 GB permanent și 4 GB RAM. Există un slot pentru carduri de memorie de până la 265 GB (combinat cu un slot pentru o a doua cartelă SIM). Capacitate baterie - 3000 mAh. Durata de viață a bateriei este de 20 de ore de convorbire, 67 de ore de ascultare a muzicii. Să ne oprim puțin asupra acestor specificații și să le comparăm cu Galaxy S7 Edge de anul trecut. Diagonala ecranului a crescut cu 0,3 inci, rezoluția a crescut și ea simțitor, în timp ce telefonul în sine, paradoxal, a devenit și puțin mai mic și mai ușor. Acest efect a fost obținut datorită faptului că ecranul ocupă acum mai mult de 80% din suprafața panoului frontal: butoanele fizice au dispărut (au devenit sensibile la atingere), inscripția Samsung, practic nu există rame laterale, cele gratuite spațiu și a ocupat ecranul. Cantitatea de memorie permanentă s-a dublat. Cu toate acestea, există un mic pas înapoi: capacitatea bateriei a scăzut, în acest sens, durata de viață a bateriei a devenit mai scurtă, în timp ce este cam la fel ca, de exemplu, al șaptelea iPhone. Procesorul este un Samsung Exynos 8895 proprietar.

În ceea ce privește camerele, Samsung a decis să ignore tendința camerei principale duale în modelul flagship, care a fost urmată de Apple, Huawei, LG și la modă veche are o singură cameră principală, îmbunătățită față de deja excelentă cameră S7. S8 are un nou senzor Sony IMX333 de 12 MP cu tehnologie DualPixel. Camera frontală (8MP) este echipată cu un obiectiv luminos pentru selfie-uri perfecte chiar și pe timp de noapte și, de asemenea, acceptă AF inteligent cu detectare a feței. Apropo, recunoașterea feței a devenit una dintre caracteristicile interesante ale lui S8: nu trebuie să folosiți un scaner de amprente pentru a vă debloca smartphone-ul, trebuie doar să vă arătați chipul smartphone-ului. Există și o a treia metodă: scanarea irisului ochiului (cu toate acestea, această metodă va fi incomodă din cauza purtătorilor de ochelari sau lentile de contact).

Dxomark a marcat 88 de puncte pentru Galaxy S8. Galaxy S8 a participat la două teste oarbe efectuate în rândul cititorilor portalului în 2017. În testul din aprilie, flagship-ul coreean a ocupat locul doi după Huawei P10. Redacția portalului a acordat și Galaxy S8 argint după Google Pixel într-o evaluare profesională, comentând capacitățile camerei astfel: „Camera Galaxy S8 Plus este universală. Nu produce o claritate uimitoare, o gamă dinamică uriașă sau detaliată. fotografii în întuneric. rezultat excelent. Îl putem recomanda cu siguranță fotografilor mobili." În testul orb din iunie, Galaxy S8 a terminat din nou pe locul doi, de data aceasta în spatele lui Honor 8 Pro. Editorii au acordat Galaxy S8 primul loc, în timp ce Google Pixel nu a luat parte la test.

HTC U11 64Gb

Prețul mediu este de 35.500 de ruble. Puteți cumpăra HTC U11 64Gb de pe Aliexpress pentru 30,8 mii de ruble (livrarea în Rusia este gratuită).

Nava amiral de la producătorul taiwanez a fost pusă în vânzare în iunie 2017 și astăzi a primit 72% din cinci în recenzii în Yandex-Market. Numărul de recomandări în Yandex-Market este de 85%.

Deja la începutul vânzărilor, este evident că, în mod neașteptat pentru toată lumea, HTC a lansat cel mai strălucitor flagship din prima jumătate a anului 2017, care a depășit concurenții la calitatea și performanța camerei. Calitatea superbă a camerei HTC U11 era de așteptat, având în vedere că flagship-ul HTC 10 de anul trecut a fost clasat ca cea mai bună cameră din 2016 pentru cea mai mare parte a anului, dând loc abia în octombrie Google Pixel. După lansarea HTC U11, acesta a depășit clasamentul resursei fotografice Dxomark și a fost eliminat abia în toamnă odată cu lansarea noilor iPhone-uri, Samsung Galaxy Note 8 și Google Pixel 2. Dxomark a oferit camerei de vârf HTC 90 de puncte pentru fotografie și 89 de puncte pentru video. Scorul mediu a fost de 90.

Modulul principal are un senzor UltraPixel 3 de 12 megapixeli cu o dimensiune a pixelilor de 1,4 microni, optică cu deschidere f/1,7 și stabilizare optică. Sistemul UltraSpeed ​​​​Autofocus este responsabil pentru focalizare, în care este implicat fiecare pixel.

Recenzia de pe portalul spune despre camera acestui model:

„U11 se fixează pe țintă instantaneu, fără să rateze, chiar și în condiții de lumină slabă.

Am fost impresionat de munca software-ului. Faceți 10 cadre la rând - și toate cele 10 vor fi la fel. Adică, setările pentru expunere, viteza obturatorului, ISO nu se pierd la cea mai mică mișcare a telefonului, iar algoritmii încorporați nu recunosc acest lucru ca o modificare a compoziției. Acest lucru se găsește adesea în smartphone-urile chinezești și chiar în unele produse emblematice, cum ar fi Google Pixel sau LG G6. Acolo, cele două fotografii pot diferi în luminozitate sau granulație - așa cum dorește automatizarea.

Când fotografiați împotriva soarelui sau a cerului strălucitor, HDR Boost „întinde” detaliile chiar și în zonele cele mai întunecate. Gama dinamică este la fel de largă ca în fotografiile Google Pixel. Există o anumită logică în asta: companiile au colaborat la dezvoltarea Pixel. Poate că HTC a împrumutat capacitatea fabricilor sale și, în schimb, Google a împărtășit algoritmi HDR + secreti.”

Camera frontală are o rezoluție incredibilă de 16 megapixeli, deschidere f2.0, video este înregistrat la 1080p.

Într-un test orb de comparație a camerelor smartphone-urilor emblematice și a DSLR-urilor Canon 5D Mark II, efectuat în rândul cititorilor HTC U11 a ocupat penultimul loc, câștigând cu 1 punct mai puțin decât un DSLR. Editorii portalului au explicat astfel: „HTC U11 a căzut în aceeași capcană ca și camera: detalii excelente, expunere corectă, dar pare prea simplu pe fundalul concurenților strălucitori”. În acest caz, nu proba finală a fost folosită în test, ci cea de test, ceea ce ar putea afecta calitatea filmării.

Alte specificații: OS Android 7.1, ecran Super LCD de 5,5 inchi cu rezoluție 2560x1440, 64 GB memorie permanentă și 4 GB RAM. Suportă card de memorie extern de până la 2 TB. Suport pentru două carduri SIM. Capacitatea bateriei este de 3000 mAh. Timp de convorbire - 24,5 ore, timp de așteptare - 336 de ore. Există un scanner de amprente în față. HTC U11 are margini sensibile la presiune, ceea ce înseamnă că, prin simpla strângere a smartphone-ului în mână, puteți face o fotografie cu camera, puteți lansa aplicații și puteți aprinde lanterna.

HTC U11 este protejat IP67 și poate fi scufundat în apă până la 1 metru timp de 30 de minute și stropit cu nisip.

De asemenea, merită remarcat și frumosul corp lucios.

În acest moment, HTC U11 ocupă locul al treilea ca performanță în rândul smartphone-urilor cu Android în studiul resursei AnTuTu, după doar OnePlus 5 și Samsung Galaxy Note 8.

Xiaomi Mi Note 3 64Gb

Prețul mediu în Rusia - 19.980 de ruble. Cumpărați Mi Note 3 64Gb de pe AliExpress este posibil pentru 19,3 mii de ruble (livrarea în Rusia este gratuită). Telefonul, prezentat în septembrie 2017, a obținut 79% din primii cinci în recenziile Yandex-Market și a primit 93% din recomandările de cumpărare.

Specificații: Ecran de 5,5 inchi cu o rezoluție de 1920x1080, 64 GB încorporat și până la 6 GB RAM, 2 cartele SIM. Capacitate baterie 3500 mAh. Procesor Qualcomm Snapdragon 660 cu 8 nuclee. Există un scanner de amprente. Corp metalic.

Principalul lucru la care trebuie să acordați atenție în acest model sunt camerele. Mi Note 3 are 3 camere: dublă principală și frontală. Camerele principale oferă o imagine de 12 megapixeli. Unul dintre ele este unghi larg cu o distanță focală de 27 mm, o deschidere de f / 1.8 și stabilizare optică. Al doilea are o distanță focală de 52 mm, o deschidere de f/2.6 și nu are stabilizare optică. A doua cameră principală este folosită pentru zoom optic dublu. Aparatul foto este însoțit de un bliț cu două tonuri care permite o reproducere mai naturală a culorilor atunci când fotografiați în interior. Camera frontală are un senzor de 16 megapixeli de la Samsung. Specialiștii în resurse foto Dxomark au acordat lui Mi Note 3 note foarte bune - 94 de puncte pentru fotografie, ceea ce corespunde locului șapte. Pentru comparație, iPhone 8 a obținut 93 de puncte pentru fotografierea. Filmarea video nu i-a impresionat atât de mult pe editorii Dxomark, pentru care Mi Note 3 a primit 82 de puncte. Scorul mediu a fost de 90. Pentru un smartphone care costă mai puțin de 20 de mii de ruble, rezultatul este pur și simplu uimitor. Prin urmare, Mi Note 3 este cea mai bună alegere pentru cei care doresc un smartphone cu o cameră foarte bună, dar sunt gata să aloce nu mai mult de 20 de mii de ruble pentru achiziție.

locul 5.

Apple iPhone 8 Plus 64GB

Prețul mediu în Rusia este de 54.490 de ruble. Modelul a fost pus în vânzare în septembrie 2017 și astăzi a obținut 77% din primii cinci în recenzii și 86% din recomandările de cumpărare pe Yandex-Market.

Spre deosebire de al 8-lea iPhone standard, versiunea plus a primit o cameră dublă, deși este mai simplă decât al 10-lea iPhone. Cameră principală: două lentile cu matrice de 12 megapixeli și stabilizare optică, obiectiv cu unghi larg - ƒ / 1.8, teleobiectiv - ƒ / 2.8. Cameră frontală 7 MP, ƒ / 2.2.

Dxomark a acordat camerei iPhone 8 Plus 96 de puncte (cu 3 puncte mai mult decât iPhone 8 standard) pentru fotografii și 89 de puncte pentru video (1 punct mai puțin decât iPhone 8). Scor mediu 94.

Alte caracteristici ale iPhone 8 Plus: ecran de 5,5 inchi cu o rezoluție de 1920x1080 pixeli, sistem de operare iOS 11, 64 GB permanent și 3 GB RAM, suport pentru o cartelă SIM. Smartphone-ul nu acceptă un card de memorie extern. Capacitate baterie 2675 mAh. Durata de viață a bateriei în modul vorbire este de 21 de ore, în modul de ascultare a muzicii 60 de ore. Procesor Apple A11 Bionic cu 6 nuclee. Scaner de amprentă în față. Material carcasa - sticla.

Samsung Galaxy Note 8 64GB este cel mai bun smartphone pentru zoom

Prețul mediu în Rusia - 54.950 de ruble.

Nava amiral de toamnă a Samsung a fost pusă în vânzare pe 15 septembrie 2017 și astăzi a obținut 70% din primele cinci în recenzii din Yandex-Market. Numărul de recomandări de cumpărare - 84%.

Samsung a făcut o regulă să lanseze două flagship-uri pe an: în primăvara flagship-ului familiei Galaxy S și mai aproape de toamna flagship-ului mai avansat al familiei Galaxy Note cu un stylus. Cu toate acestea, anul trecut, Galaxy Note 7 a fost întrerupt la scurt timp după lansare din cauza problemelor de baterie, făcând noul flagship Galaxy Note 8 practic primul din clasa sa în doi ani.

Samsung în noul său flagship urmează tendința din ultima vreme pentru ecranele mari, fiind în același timp cu un pas înaintea concurenței. În timp ce Apple în al 10-lea iPhone a ajuns la necesitatea creșterii diagonalei la 5,8 inchi (ca și în Galaxy S8 de primăvară), Galaxy Note 8 a primit un fantastic de 6,3 inci (rezoluția este și ea impresionantă: 2960x1440). Dimensiunile corpului a devenit ceva mai mare decât Galaxy S8: 7,5 cm lățime față de 6,8 cm, 16,2 cm înălțime față de 14,9 cm înălțime, dar datorită utilizării competente a zonei ecranului (este fără cadru, ca la Galaxy S8) dimensiuni iar greutatea corpului din sticlă-metal este comparabilă cu modelele clasice de 5,5 inci ale concurenților. De exemplu, Apple iPhone 8 Plus de 5,5 inchi este cu 0,3 cm mai lat și cu 7 grame mai greu decât Galaxy Note 8, deși acesta din urmă este cu 0,4 cm mai lung. susține că Galaxy Note 8 are „cel mai inovator și mai performant ecran de pe site. a testat vreodată”.

Dacă partea frontală a Galaxy Note 8 diferă de Galaxy S8 doar prin dimensiunea carcasei, atunci când te uiți la panoul din spate, aceste modele cu siguranță nu sunt confundate. Samsung din noul flagship a urmat o altă tendință: pentru prima dată a folosit o cameră principală dublă (Galaxy S8 avea încă o cameră principală). Prima cameră este cu unghi larg, cu o distanță focală de 26 mm și o deschidere de f/1.7. Al doilea este o telecamera îngustă de 52 mm. Acest lucru corespunde aproximativ cu unghiul de vedere al ochiului uman, deci este potrivit și pentru portrete fără distorsionarea perspectivei. Ambele module cu o rezoluție de 12 megapixeli. Ambele module au stabilizare optică (aceeași tehnică a fost repetată ulterior de iPhone X). Acum puteți înregistra videoclipuri fluide și fotografii clare nu numai în modul normal, ci și cu zoom optic 2x. Dxomark a numit Galaxy Note 8 cel mai bun smartphone pentru zoom (mărirea imaginii la fotografiere). De exemplu, conform acestui indicator, a primit 66 de puncte față de 58 pentru iPhone X. Pentru a doua cameră, Samsung a adăugat o funcție de „focalizare dinamică”. Când este activată, puteți regla gradul de estompare a fundalului înainte și după eliberarea declanșatorului. În acest caz, smartphone-ul salvează fotografiile de la ambele camere. Camera frontală a lui Galaxy Note 8 din punct de vedere al diafragmei ca principală este f/1.7, rezoluția este de 8 megapixeli.

Dxomark a oferit camerei de vârf a Samsung 100 de puncte pentru fotografie și 84 de puncte pentru video. Scorul mediu a fost de 94. Galaxy Note 8 a fost pe locul doi după trei modele în ceea ce privește scorul mediu: Google Pixel 2 (în timp ce Samsung are cu 1 punct mai mare la fotografie), iPhone X (Samsung are doar 1 punct mai jos pentru fotografie) și nu a ajuns încă în Rusia Huawei Mate 10 Pro (Samsung are același scor pentru fotografie).

Acum despre stylus-ul care vine cu kitul și care distinge Galaxy Note 8 de alte flagship-uri. Pentru ce este? Desenează, notează mementouri, notează fotografii. Nici măcar nu trebuie să deblocați ecranul pentru a scrie și edita note. În plus, apăsând cu stiloul, puteți traduce cuvinte într-un text în limbă străină. Desigur, majoritatea oamenilor vor avea rareori nevoie de un stylus, dar pentru oamenii creativi va fi o adevărată descoperire.

Galaxy Note 8 are 64 GB memorie internă, precum și suport pentru carduri de memorie externe de până la 256 GB (iPhone X nu acceptă carduri de memorie), dar va trebui să alegeți ce să introduceți în tavă: o a doua cartelă SIM sau un card de memorie. Procesorul Samsung Exynos 9 8895 cu 8 nuclee, cuplat cu 6 GB de RAM, fac din Note 8 al doilea cel mai puternic smartphone Android din lume (pe primul OnePlus 5).

După defecțiunea bateriei lui Galaxy Note 7 din noul flagship, Samsung a decis să nu experimenteze această componentă și a furnizat telefonului o baterie standard de 3300 mAh, care îi permite lui Note 8 să funcționeze 22 de ore de convorbire și 74 de ore de ascultare. muzica. Există o funcție de încărcare rapidă. O jumătate de oră la priză, iar bateria va dura 3-4 ore. Va dura 1 oră și 41 de minute pentru a încărca de la 0 la 100%.

Există trei tipuri de deblocare: scanerul obișnuit de amprente, scanarea feței și scanarea irisului. În acest caz, scanerul de amprentă situat pe panoul din spate va fi mai convenabil pentru bărbați, deoarece femeile nu vor fi prea confortabil să ajungă la el din cauza dimensiunii carcasei.

locul 3.

Huawei Mate 10 Pro 6 / 128GB

Prețul mediu în Rusia este de 44.700 de ruble. Puteți cumpăra Huawei Mate 10 de pe AliExpress pentru 42 de mii de ruble (livrarea în Rusia este gratuită). Până în prezent, modelul a obținut 71% din cele cinci în recenzii din Yandex-Market. Numărul de recomandări în Yandex-Market este de 79%.

Huawei are trei linii emblematice, dintre care cea mai veche este familia Mate. În același timp, costul modelelor Mate nu se încadrează deloc în standardele chineze de preț accesibil, deși trebuie avut în vedere faptul că Huawei este un reprezentant al primilor trei producători de smartphone-uri din lume alături de Samsung și Apple. , iar dacă comparați prețul lui Mate 10 Pro cu produsele emblematice ale acestor producători, acesta este vizibil mai mic... De exemplu, Apple iPhone X 64GB costă 68 de mii de ruble, adică de o ori și jumătate mai scump, iar Samsung Galaxy S9 + 128GB costă 54 de mii de ruble, adică cu 20% mai scump.

La fel ca flagship-urile menționate mai sus ale Samsung și Apple, Mate 10 Pro, care a intrat în vânzare în octombrie 2017, urmează tendința smartphone-urilor aproape fără ramă, datorită cărora, într-un corp asemănător unui smartphone de 5,5 inchi, un smartphone de 6- Ecran OLED inch cu o rezoluție de 2160x1080.

Huawei a colaborat cu renumita companie germană de camere foto Leica în ultimii ani, făcând camerele lor una dintre cele mai bune din lume. Acest model are o cameră principală dublă, dintre care unul dintre senzori are o rezoluție de 12 megapixeli și este responsabil pentru culori, iar celălalt cu o rezoluție de 20 megapixeli este monocrom și oferă imagini de înaltă definiție. Diafragma camerei este fantastică f / 1.6 (cu cât această cifră este mai mică, cu atât mai bine; spre comparație: Galaxy Note 8 are f / 1.7, iar al 10-lea iPhone are f / 2.4). În practică, aceasta înseamnă că fotografiile cu lumină scăzută vor fi și mai clare, iar fotografiile alb-negru vor fi foarte expresive. De asemenea, în ceea ce privește claritatea imaginii, stabilizarea optică a imaginii ar trebui să ajute. În plus, camera are un autofocus compozit 4 în 1, care reduce foarte mult timpul necesar pentru focalizare. Camera frontală are un senzor de 8 megapixeli cu o deschidere de f/2.0. Resursa foto Dxomark a acordat camerei emblematice Huawei un scor mediu de 97, 100 de puncte pentru fotografie, 91 de puncte pentru video.

Alte caracteristici: OS Android 8.0, procesor HiSilicon Kirin 970 cu 8 nuclee, 128 GB intern și 6 GB RAM, fără slot pentru card de memorie, suport pentru două carduri SIM. Bateria are o capacitate de 4000 mAh, care este unul dintre cei mai buni indicatori dintre flagship-urile. Există o funcție de încărcare rapidă. Există un scanner de amprente pe spate.

La prezentarea acestui model s-a spus următoarele: „Seria Huawei Mate 10 introduce primul procesor neuronal cu suport pentru inteligența artificială, inaugurând era smartphone-urilor inteligente”.

Apple iPhone X 64GB - cel mai bun smartphone pentru fotografie

Prețul mediu în Rusia -68.000 de ruble. Al zecelea iPhone (X în acest caz este cifra romană 10) a fost pus în vânzare pe 3 noiembrie 2017, iar astăzi a obținut 58% din primele cinci în recenzii din Yandex-Market. Numărul de recomandări în Yandex-Market este de 64%.

Anul acesta, iPhone-ul sărbătorește a 10-a aniversare: primul iPhone a fost pus în vânzare pe 29 iunie 2007. Apple, care în ultimii ani a oferit clienților aceleași ouă, doar de profil, a decis să lanseze în sfârșit ceva fundamental nou pe piață, și a reușit, totuși, o parte semnificativă a inovațiilor s-a repetat pur și simplu pentru producătorii de Android, iar restul s-a transformat a fi ambiguu. În primul rând, iPhone X a primit un ecran fără cadru și chiar și cu o matrice OLED. Cu toate acestea, aceasta este o noutate doar pentru iPhone, deoarece afișajul fără ramă a apărut pentru prima dată în primăvară pe Samsung Galaxy S8, precum și pe Galaxy Note 8, care a fost pus în vânzare în septembrie. În ceea ce privește afișajul OLED, acesta nu este original, ci produs de Samsung și, se pare, Samsung a lăsat cele mai bune display-uri pentru modelele sale și l-a vândut Apple la o calitate mai proastă, deoarece după lansarea iPhone X, utilizatorii au început să se plângă despre pâlpâirea ecranului când luminozitatea a fost redusă. În designul panoului frontal, spiritul Samsung a plutit deasupra Apple, tk. dacă aranjați totul în cel mai bun mod posibil, obțineți o copie exactă a flagship-urilor Samsung. Se pare că, din acest motiv, în partea de sus a panoului frontal a apărut o pată ciudată pe ecran, pe care utilizatorii l-au numit „codpiece”, „barbă” sau „monobrow”, și nu este convenabil să vizualizați conținutul în toate aplicațiile. monosprânceana se târăşte uneori peste el. Dar acum este foarte ușor să deosebești iPhone X de toate celelalte smartphone-uri.

Samsung a introdus trei tipuri de deblocare în noile sale produse emblematice: un scaner de amprentă familiar, o scanare a feței și o scanare a irisului. Apple a adoptat o abordare mai radicală, a eliminat scanerul de amprentă și a lăsat doar scanerul feței, care creează un model tridimensional al feței și apoi învață să-și recunoască proprietarul în imagini noi. Dar această caracteristică are două dezavantaje. În primul rând, sistemul nu înțelege faptul de a crește la copii și într-o zi va înceta să-i recunoască. Prin urmare, Apple nu recomandă utilizarea celui de-al zecelea iPhone pentru copiii sub 13 ani. În al doilea rând, recunoașterea feței nu va putea face distincția între gemeni, așa că al zecelea iPhone nu este, de asemenea, recomandat celor care au frați gemeni. Și, de asemenea, celor care au copii asemănători lor. YouTube are videoclip în care un băiat de 10 ani a deblocat iPhone-ul mamei sale doar privindu-l.

Afișajul fără ramă nu lasă loc pentru butoanele fizice. Samsung a făcut pur și simplu butoanele sensibile la atingere. Apple, în loc să urmeze un exemplu de succes, a ales o opțiune incomodă: controlul prin gesturi. Ca urmare, a devenit imposibil să folosești telefonul cu o singură mână în multe situații.

Când te uiți la panoul din spate, poți, de asemenea, să distinge imediat al 10-lea iPhone de toate celelalte, tk. blocul camerei este situat nu orizontal, ci vertical. În același timp, blocul iese atât de mult încât telefonul nu poate să stea plat pe masă. Problema se rezolva doar prin achizitionarea unei huse. Acum despre camerele în sine: sunt aproape la fel ca la iPhone 8 Plus: un primar dublu la 12 megapixeli și unul frontal la 7 megapixeli. În același timp, diafragma a fost îmbunătățită de la f / 2.8 la f / 2.4, a fost introdusă stabilizarea dublă și a fost adăugat un mod portret la fotografierea selfie-urilor. Resursa Dxomark a acordat camerei iPhone 8 Plus 94 de puncte, la fel a primit Samsung Galaxy Note 8, iar iPhone X a primit 97 de puncte, fără a deveni încă lider în calitatea fotografierii, deoarece a fost depășit de Google Pixel 2 datorită celei mai bune filmări video: în testele video Pixel 2 a obținut 96 de puncte, iar iPhone-ul 89, dar iPhone-ul a câștigat testele foto, câștigând 101 puncte față de 99 pentruPixel 2. Dacă facem doar fotografie, atunci al zecelea iPhone poate fi numit cel mai bun din această componentă în acest moment, deși avantajul este nesemnificativ față de Galaxy S8 și Pixel 2 și nu apare în toate aspectele fotografiei.

Alte caracteristici: un ecran de 5,8 inchi (de fapt mai mic, deoarece crestătura neagră consumă o parte din spațiul ecranului) cu o rezoluție de 2436x1125 pixeli, sistemul de operare iOS 11, 64 GB memorie permanentă și 3 GB RAM, suport pentru o cartelă SIM. Smartphone-ul nu acceptă un card de memorie extern, totuși, Google oferă spațiu de stocare nelimitat pentru fotografiile și videoclipurile realizate pe Pixel gratuit (până în 2021). Capacitate baterie 2716 mAh. Procesor Apple A11 Bionic cu 6 nuclee. Material carcasa - sticla. Ca și în cazul altor iPhone-uri recente, nu există o mufă standard pentru căști, nu există suport pentru carduri de memorie și o a doua cartelă SIM.

Google Pixel 2 64GB - cel mai bun smartphone pentru filmări video

Prețul mediu în Rusia - 43.280 de ruble. Modelul de la corporația bunului a fost prezentat în octombrie 2017iar astăzi a obținut 80% din primele cinci în recenzii și 95% din recomandările de cumpărare pe Yandex-Market.

Pixel de anul trecut a fost cândva cel mai bun telefon cu cameră, acum Pixel 2 a preluat ștafeta, care cu un scor mediu de 98 de puncte conduce în clasamentul celor mai bune camere mobile din Dxomark. Victoria a fost obținută datorită filmărilor video excelente, de unde concurenții nici nu s-au putut apropia Pixel 2 cu 96 de puncte (smartphone-ul a obținut un excelent, dar nu un record de 99 de puncte pentru fotografiere).Portalul comparând camera Pixel 2 cu camerele Huawei Mate 10 Pro și Samsung Galaxy Note 8, a remarcat superioritatea netă a smartphone-ului de la Google în fotografia de portret, însă, în general, a dat un ușoară preferință pentru Galaxy Note 8. Trebuie menționat că atât testul Dxomark, cât și testul au fost efectuate înainte de activarea cipul Pixel Visual Core, care ar trebui să aibă loc în versiunea de sistem de operare Android 8.1 și va fi responsabil pentru funcția HDR + (datorită căreia prima generație Pixel a preluat conducerea în fotografia mobilă). Inovația vă va permite să procesați imagini de cinci ori mai rapid și să consumați de zece ori mai puțină energie decât dacă opțiunea ar funcționa printr-un procesor de imagine standard în Snapdragon 835. Potrivit reprezentanților Google, de-a lungul timpului, Pixel Visual Core va oferi utilizatorilor mult mai multe opțiuni .

Camera principală (este una) Pixel 2 are o rezoluție de 12 megapixeli, deschidere f/1.8 și stabilizare optică. Camera frontală are o rezoluție de 8 megapixeli. Comparând camerele frontale Pixel 2 cu camerele frontale Huawei Mate 10 Pro și Samsung Galaxy Note 8, experții au remarcat: „Note 8 și Mate 10 Pro au făcut cel mai bine în determinarea balansului de alb, iar Pixel 2 a eșuat nuanțele în galben înspăimântător. Dar, în același timp, flagship-ul Google a lucrat mult mai bine la detalii și nu a permis supraexpunerea, spre deosebire de smartphone-urile Samsung și Huawei. "

Alte caracteristici ale Pixel 2: ecran de 5 inchi cu o rezoluție de 1920x1080 pixeli, nou sistem de operare Android 8.0, 64 GB permanent și 4 GB RAM, suport pentru o cartelă SIM. Smartphone-ul nu acceptă un card de memorie extern, totuși, Google oferă spațiu de stocare nelimitat pentru fotografiile și videoclipurile realizate pe Pixel gratuit (până în 2021). Capacitate baterie 2700 mAh. Durata de viață a bateriei este aceeași cu iPhone 8 și Galaxy S8. Procesor Qualcomm Snapdragon 835 cu 8 nuclee. Cititor de amprentă montat în spate. Material caroserie - aluminiu.

2017 s-a dovedit a fi un an de succes pentru pasionații de fotografie - au fost lansate pe piață mai multe smartphone-uri noi, ai căror dezvoltatori ne-au promis cele mai bune camere de performanță. Calitatea fotografiilor, potrivit acestora, este capabilă să depășească realizările tuturor dispozitivelor din generațiile anterioare. Au reușit companiile să-și atingă obiectivele? Vă vom spune despre acest lucru în evaluarea camerei smartphone din 2017 pe baza datelor site-ului.

Camera Samsung Galaxy S6 Edge Plus deschide evaluarea camerei smartphone DxOMark 2017. În ciuda anului de fabricație, acesta este unul dintre cele mai bune telefoane cu cameră de pe piață.

Camera cu o rezoluție de 16 megapixeli este perfectă pentru cei cărora le place să filmeze din mers și pentru perfecționiștii care vor să stoarcă la maximum din dispozitiv chiar și în cele mai nefavorabile condiții. Cele mai importante avantaje ale sale includ:

Lansare rapidă cu două clicuri pe butonul de sub ecran. Funcția funcționează chiar și atunci când smartphone-ul este blocat.

Comenzi simple și intuitive. De exemplu, pictogramele funcțiilor utilizate frecvent sunt afișate pe o linie separată, care poate fi ascunsă dacă este necesar.

Captați imagini clare în condiții de iluminare slabă datorită diafragmei mai mari f1.9, OIS inteligent și unei combinații de procesare software și hardware a imaginii.

Nou fierbinte în această vară, OnePlus 5 a intrat cu încredere în top 10 smartphone-uri cu cea mai bună cameră în 2017. Smartphone-ul are nu una, ci două camere - una de 16 megapixeli cu deschidere f / 1.7 și un senzor suplimentar de 20 megapixeli cu deschidere f / 2.6.

Avantaje:

Fotografiile făcute de OnePlus 5 prezintă un echilibru de alb excelent în diferite condiții de iluminare.

Culori plăcute și reținere mare a detaliilor chiar și în condiții de lumină puternică.

Experții care au testat acest telefon cu cameră raportează și o focalizare automată foarte stabilă atât în ​​modul manual, cât și în cel automat.

Adevărat, are și unele dezavantaje - la lumină slabă, calitatea fotografiei poate fi puțin mai proastă (schimbări de culoare, mai ales la marginile imaginii). De asemenea, OnePlus 5 are dificultăți în a transfera modele mici de textură din imagine.

Nou de anul trecut, Motorola Moto Z Force Droid nu pierde teren. Dacă camera frontală are o rezoluție de doar 5 megapixeli, atunci camera principală are 21 megapixeli (f/1.8).

Avantaje:

Fotografiile se disting prin zgomot redus, detalii ridicate și culori naturale.

Există atât focalizare automată cu laser, cât și cu detectare de fază.

Camera poate citi coduri de bare.

Expunerea corectă (deși există excepții).

Singurele defecte sunt dificultatea cu detaliile în lumină puternică și problema cu balansul de alb la niveluri scăzute de lumină.

Cooperarea cu laboratorul foto german Leica Camera AG a mers spre smartphone-ul chinez în avantaj. Este echipat cu o cameră duală, care are un senzor monocrom de 20 megapixeli și un senzor color de 12 megapixeli, obiective cu deschidere f/2.2. Cuplat cu software, o astfel de cameră este capabilă să ofere posibilități aproape nelimitate în domeniul fotografiei.

Puncte forte:

Ambele camere sunt anti-reflex.

Fotografierea atât în ​​aer liber, cât și în interior, în lumină și întuneric, se caracterizează prin detalii ridicate și reproducere precisă a culorilor.

Există un efect de estompare a fundalului ("bokeh") și o funcție HDR pentru a combina cele mai bune elemente ale diferitelor fotografii într-una singură.

Puteți regla manual diferiți parametri, inclusiv balansul de alb și ISO și expunerea.

Contra: uneori camerele se pot certa între ele - la unele fotografii color, fotografiate cu o rezoluție de 20 megapixeli (dacă matricea monocromă este responsabilă pentru detalii, atunci informațiile de culoare sunt citite de la al doilea fotosenzor) poate exista o culoare ușoară deformare.

Acest smartphone ieftin are una dintre cele mai bune camere selfie din acest moment - camera frontală este echipată cu un senzor de 13MP și o deschidere f/2.0.

Iar fotografiile realizate cu camera principală de 23MP cu deschidere f / 2.0 se remarcă prin claritate excelentă, reproducere excelentă a culorilor și atenție la detalii (aparatul foto este deosebit de bun la reducerea fără probleme a nivelului de claritate la fotografierea la distanță).

Telefonul cu camera are si o serie de dezavantaje:

Detaliul de colț are de suferit în fotografia macro, dar aceasta este o boală comună în aproape toate camerele de smartphone.

a declarat că dispozitivul are un mod de focalizare proactiv (predictiv). În practică, totuși, acesta nu este altceva decât un strat inteligent de marketing. Deși camera plutește în 0,03 secunde, utilizatorul nu va observa diferența chiar dacă hoverul durează 0,1 secunde.

Xperia X Performance nu are un mod 4K, deși videoclipurile capturate în Full HD la 60 fps ies excelente.

Deși camera de pe locul zece în clasamentul celor mai bune camere dintr-un smartphone al anului 2017 a fost un succes, compania coreeană a decis să nu se oprească aici. Un model complet nou a fost instalat pe Samsung Galaxy S7 Edge.

Deși noua cameră are o rezoluție cu 4 megapixeli mai mică decât cea a lui S6, diafragma mărită la f/1.7 este capabilă să producă fotografii grozave chiar și pe timp de noapte.

Dimensiunea pixelilor a fost crescută la 1,4 microni, datorită cărora se pot obține mai multe informații despre matrice.

Acum videoclipul poate fi filmat cu încetinitorul și a existat un mod time-lapse.

Acest model are, de asemenea, un mod Food care vă permite să vă reglați subiectul, lăsând totul neclar și să reglați temperatura culorilor pentru a face nuanța mai rece sau mai caldă. O descoperire pentru cei care postează fotografii cu mâncat și beat pe rețelele de socializare.

Poza este stricata doar de un singur blitz LED.

În general, camera Samsung Galaxy S8 continuă în mod adecvat tradițiile smartphone-urilor companiei - în unele aspecte poate concura în mod adecvat cu primul loc în rating.

Senzorul camerei principale cu o rezoluție de 12 megapixeli și un obiectiv cu deschidere f/1.7 sunt capabili să ofere fotografii de cea mai înaltă calitate și videoclipuri excelente.

Camera frontală are o rezoluție de 8 megapixeli și o deschidere de f/1.7. Aceasta înseamnă că selfie-urile și apelurile conferințe vor fi la cel mai înalt nivel, fie în timpul zilei, fie la amurg.

Telefonul cu camera este echipat cu tehnologia Dual Pixel pentru o focalizare automata perfect rapida si precisa, chiar si cu miscari bruste si intr-o camera intunecata.

Fotografierea cu mai multe cadre vă permite să combinați mai multe fotografii într-una singură.

Există un mod „delicios” „Mâncare”.

Stabilizarea optică excelentă funcționează așa cum ar trebui și nu „spălă” imaginea.

Cu toate acestea, dacă faceți mai multe fotografii la rând în succesiune rapidă, pot apărea fluctuații ale luminozității. Ei bine, în mod tradițional, ca multe alte smartphone-uri, obiectele din centrul imaginii sunt afișate cu mai multe detalii decât la margini.

Senzorul camerei de pe locul trei în top 10 cele mai bune telefoane cu cameră din 2017 are o rezoluție de 12 megapixeli și un obiectiv cu deschidere f/1.8 dotat cu sistem de stabilizare optică.

De ce camera lui HTC 10 este bună:

Fotografia macro se caracterizează printr-un nivel ridicat de detalii, umbre naturale și absența aproape completă a artefactelor.

Există stabilizare optică.

Există focalizare cu laser.

Există un fulger de două LED-uri de tonuri diferite.

În ceea ce privește claritatea cadrului, smartphone-ul este inferior numărului patru din listă, dar fotografiile ies mai aproape de ceea ce vede o persoană când filmează. Claritatea maximă a HTC 10 este „țintită” către obiectele din prim-plan, restul planurilor sunt neclare, în timp ce claritatea lui SGS8 este aceeași în toată zona.

Dezavantajele sunt comune - claritatea scade din centru spre colțuri, deși ușor și ușor, iar atunci când fotografiați cu diferite niveluri de iluminare, redarea culorilor poate avea de suferit. În general, dintre smartphone-urile bugetare, acesta are cea mai bună cameră foto.

Senzorul camerei principale Google Pixel cu o rezoluție de 12,2 megapixeli și o deschidere f/2,0 are o caracteristică atât de interesantă precum stabilizarea giroscopică a autofocusului. Mărește semnificativ focalizarea automată rapidă și precisă și capabilitățile software ale camerei, în special modul HDR +. Fotografiile au culori vii, naturale, zgomot redus și niveluri ridicate de detalii (chiar și atunci când fotografiați subiecte puternic luminate).

O altă „funcție” a camerei este funcția Lens Blur, care simulează efectul „bokeh” în software.

Camera frontală are o rezoluție de 8 megapixeli și o deschidere de f/2.4. În capacitățile sale de selfie, nu este inferior și chiar depășește popularul iPhone 7 Plus. Google Pixel are o claritate mai bună a selfie-urilor și un unghi de vedere mai larg, ceea ce face posibilă încadrarea mai multor subiecți în cadru cu o mână întinsă.

Singurul dezavantaj al dispozitivului: un număr mic de setări și algoritmi de procesare a fotografiilor de la Google ar putea să nu le placă celor cărora le place să „termine” fotografia cu mâinile.

Calitatea perfectă a tonului de culoare, zgomotul foarte scăzut, umbrele naturale și focalizarea automată UltraSpeed ​​​​instantanee, care este „la țintă” chiar și în condiții de lumină slabă, sunt câteva dintre numeroasele avantaje ale HTC U11.

Cu ce ​​se mai poate lăuda acest telefon cu cameră:

Camera principală este de 12 megapixeli cu o deschidere de f / 1.75 și o cameră frontală de 16 megapixeli cu o deschidere de f / 2.0 și fără autofocus.

Ambele camere au HDR Boost, o tehnologie care vă permite să faceți o fotografie HDR dintr-o fotografie obișnuită.

Sunt acceptate atât stabilizarea optică, cât și cea electronică.

Înregistrarea video poate fi efectuată la rezoluție 4K.

Există un mod Slow Motion (1080p / 120 FPS).

Singurul lucru Campion 2017 la evaluarea telefoanelor cu cameră este inferior locului al patrulea în clasament (Samsung Galaxy S8) - în zgomot de imagine digitală. Dacă calitatea texturilor este cea mai bună în rating (smartphone-ul a obținut un scor maxim de 94), atunci nivelul de zgomot este puțin mai rău decât cel al Samsung Galaxy S8 (89 față de 92).

Puteți compara camerele smartphone înainte de a cumpăra servicii:,.

Cele mai bune smartphone-uri și-au câștigat poziția cu onestitate, deoarece au ieșit învingători în dueluri cu alte zeci de telefoane mobile. Cu toate acestea, nu toate au camere perfecte. Evaluarea de pe această pagină este întotdeauna actualizată și se actualizează automat.

Lider clasament:

Total puncte de clasare (din 100): 100

Camera principală, rezoluție măsurată: 1.547 perechi de linii

Rezoluție video, 3.840 x 2.160 pixeli

Evaluare generală: 95,1

Raport calitate/preț: 55

Galaxy S9 Plus a fost dezvăluit la Mobile World Congress 2018 și este producătorul care a dotat cele mai inovatoare soluții de cameră. Dezvoltatorii au reușit să implementeze principiul structurii ochiului uman în obiectivul camerei sale, folosind o deschidere variabilă în design. Camera poate comuta automat între deschiderile f / 1.5 și f / 2.4 în funcție de condițiile de iluminare, permițând camerei să capteze cu 28% mai multă lumină pentru imagini detaliate cu zgomot minim, chiar și în camere întunecate.

În smartphone-ul Samsung Galaxy S9 Plus, spre deosebire de modelul mai tânăr Galaxy S9, se adaugă o a doua cameră ca auxiliară, care este echipată cu un teleobiectiv. Nu există o deschidere variabilă, dar este implementată o funcție de zoom optic 2x. Matricea camerei suplimentare are o rezoluție de 12 megapixeli și o deschidere de f/2.4. Printre capacitățile acestei camere se numără adăugarea unui efect de estompare a fundalului - „bokeh” la imagine.

Unele dintre capacitățile camerei Samsung Galaxy S9 Plus pot fi găsite în videoclipul oficial pentru smartphone.

Fuziunea tehnologiei și rezultatul fenomenal: HTC U12 +

Total puncte de clasare (din 100): 99

Camera principală, rezoluție: 12,2 megapixeli

Camera frontala, rezolutie: 8.0MP

Camera principală, rezoluție măsurată: 1.589 perechi de linii

Camera principală, evaluarea de către experți a calității imaginii: foarte bună

Evaluare generală: 92,3

Raport calitate/pret: 51

HTC U12 Plus arată foarte atractiv. Vine cu un corp de sticlă și un cadru de aluminiu în trei culori. Ecranul are o rezoluție de 2880 x 1440 pixeli și astfel oferă o imagine foarte clară cu o densitate de pixeli de 537 dpi. Cu toate acestea, luminozitatea maximă a ecranului la acest model este destul de scăzută, ceea ce strică impresia generală foarte bună. În testul nostru, a obținut doar 290 de candele.

Acum despre cameră. Pe spate se află o cameră de 12 MP cu o deschidere decentă (f / 1,7) asociată cu o cameră teleobiectivă cu distanță focală duală de 16 MP (apertura f / 2,6). Datorită telelensului, este posibil un zoom optic dublu, care nu scapă niciun detaliu. Stabilizatorul optic de imagine are doar o cameră de 12 megapixeli. În plus, există un mod portret cu efecte bokeh sau blur, care se regăsește și pe camera frontală de 8MP, întrucât HTC mizează aici și pe un sistem de lentile duale.

Pentru fotografii mai clare, cu mai puțin zgomot, mai ales la amurg, există așa-numitul HDR Boost, pe care producătorul l-a îmbunătățit semnificativ (HDR Boost 2). U12 Plus face mai multe fotografii la diferite expuneri și le adună împreună pentru a forma o fotografie.

Înregistrare video cu până la 60 de cadre pe secundă la rezoluție UHD cu patru microfoane pentru sunet 3D la 360 °. Mișcarea lentă este posibilă în modul Full HD la 240 de cadre pe secundă.

Rezoluție maximă: OnePlus 6 128GB

Total de puncte în evaluarea generală (din 100): 95,3

Camera principală, rezoluție: 15,9 megapixeli

Camera frontala: Rezolutie: 15.9MP

Camera principală, rezoluție măsurată: 1.764 perechi de linii

Camera principală, evaluarea de către experți a calității imaginii: foarte bună

Rezoluție video: 3.840 x 2.160 pixeli

Evaluare generală: 94,4

Raport calitate/pret: 65

OnePlus 6 are un afișaj OLED excelent, o autonomie bună a bateriei și performanță puternică. Spre deosebire de predecesorul său, corpul acestui smartphone nu este fabricat din aluminiu. În schimb, vânzătorul și-a îmbrăcat nava emblematică în sticlă Gorilla Glas 5.

Display-ul afișează conținut cu o rezoluție de 2280x1080 pixeli, adică imaginea este foarte clară. În plus, ne-au plăcut culorile saturate (aici am măsurat acoperirea spațiului de culoare Standard-RGB la 148%) și contrastul excelent. Luminozitatea maximă, conform rezultatelor măsurătorilor din cadrul testării, a fost de 497 cd / m2 - aceasta este atât de strălucitoare încât, chiar și în lumina soarelui, afișajul rămâne lizibil.

În timpul testării de performanță, procesorul Qualcomm Snapdragon 845 a demonstrat clar că oferă dispozitivului o putere serioasă. Când se încarcă site-uri web și aplicații mari, sistemul răspunde cu o viteză fulgerătoare și netedă.

În ceea ce privește camera, observăm că la acest model producătorul a folosit senzorul Sony IMX 519 actualizat, care are o suprafață cu 19% mai mare decât IMX 398 al modelului anterior. Camera principală funcționează în companie de la a doua până la 20 de megapixeli. Diafragma OnePlus 6 este f/1.7, adică suficient de mare pentru a crește fluxul luminos în timpul funcționării obturatorului. În plus, un stabilizator optic de imagine apare la bord ca o noutate.

Rezultatele măsurătorilor noastre de laborator arată fotografii de înaltă calitate. Chiar și atunci când fotografiați în amurg, efectele negative, cum ar fi zgomotul și efectele algoritmului de estompare, rămân în rațiune. Nivelul de detaliu este bun și aici, deși este sub înălțimea camerelor precum cea. Camera frontală folosește un senzor de 16 MP și o deschidere f/2.0.

Modul Portret este disponibil atât pe camerele frontale, cât și pe cele din spate ale lui OnePlus 6. Cu AI, camera frontală poate crea neclarități stilate de fundal (în limbajul profesional, aceasta se numește bokeh).

Clipurile video pot fi filmate la rezoluție UHD de până la 60 de cadre pe secundă, iar videoclipurile cu mișcare lentă în Full-HD la 240 fps - aceasta din urmă corespunde unei încetiniri de patru ori.

Acest smartphone este echipat cu o cameră cu o serie de soluții inovatoare care garantează imagini frumoase în condiții de amurg. Desigur, acest dispozitiv folosește o cameră duală cu o matrice de 12 megapixeli. Am testat optica în scene cu lumină foarte puternică - 1000 lux și întuneric - 50 lux, iar în ambele cazuri dispozitivul a produs o calitate foto de top. Detalii precum părul și șuvițele individuale se disting perfect în lumina slabă - nu atât de multe smartphone-uri care nu fac parte din grupul de dispozitive de vârf reușesc.

Cu toate acestea, fotografiile la lumina zilei ale lui Zenfone 3 Zoom au fost puțin dezamăgitoare în comparație cu concurența. În unele locuri, suprafețele sunt supraexpuse, ceea ce reduce și nivelul de detaliu. Alte smartphone-uri din segmentul high-end oferă ceva mai multă calitate.

Dezvoltatorii au folosit o simbioză de stabilizatori de imagine electronici și optici în camera acestui smartphone. Acest lucru a permis camerei încorporate să obțină scene de bună calitate în modul zoom (2,3x).

Smartphone-uri cu cea mai bună cameră din 2017

HTC U11: smartphone-ul cu cea mai bună cameră

Adevărata vedetă a smartphone-ului este superba sa cameră de 12 megapixeli. Nu am văzut o calitate atât de bună a fotografiilor pe niciun alt smartphone. Chiar și, care până de curând avea cea mai bună notă la categoria de test corespunzătoare, nu poate fi comparată cu U11 în acest parametru. Pentru a optimiza calitatea imaginii, HTC folosește așa-numitul mod HDR-Boost, care permite smartphone-ului să distingă informațiile valide ale imaginii de artefactele digitale și promite o calitate bună a fotografiilor chiar și în lumina crepusculară.

Iar rezultatele testelor confirmă aceste promisiuni: detaliile (cum ar fi șuvițele fine de păr) pierdute de obicei în timpul testării camerei în condiții de lumină scăzută din cauza neclarității ridicate nu se referă la HTC U11. În comparație cu rezultatele lui S8, pozele de aici sunt mai întunecate, dar par mai naturale și, mai presus de toate, mai detaliate.

Smartphone-ul Samsung folosește mult mai mult neclaritate și, prin urmare, imaginile pierd o parte din informațiile vizuale. Desigur, fotografiile făcute de dispozitivul HTC arată un zgomot discret, dar nu interferează deloc. Aparatul foto atinge claritate extrem de rapid datorită tehnologiei de focalizare automată Dual Pixel. Desigur, HTC U11 creează toate premisele pentru ca unele camere digitale să fie „retrase”.

Apropo, HTC U11 are până la patru microfoane multidirecționale, care ar trebui să ofere nu numai acuratețe în recunoașterea comenzilor vocale, dar și în timpul înregistrării video pot fi folosite ca microfon direcțional pentru a amplifica sunetul de la un anumit obiect - o idee grozavă .

LG G4: cameră digitală grozavă la un preț bun

Dacă vrei o cameră grozavă cu un smartphone bun, dar nu vrei să-ți golești buzunarul, îți recomandăm să optezi pentru LG G4. Puteți obține un smartphone recomandat de noi cu un ecran de 5,5 inchi plătind aproximativ 16.000 de ruble.

Pentru a menține fotografiile extrem de clare, producătorul a echipat camera cu un senzor de 1/2.6-inch și o deschidere F1.8. Chiar și în condiții de lumină scăzută, obiectivul surprinde o mulțime de detalii.

Redarea bună a culorilor și definiția foarte înaltă a imaginilor (1223 de perechi liniare conform Deadleaves LOW10) garantează note mari la teste.

La aceasta se adaugă rezoluția de 16 megapixeli a camerei și timpul scurt de declanșare (0,69 secunde). În plus, camera este capabilă să înregistreze video 4K (3840 x 2160 pixeli).

Veți găsi o listă actualizată, permanent actualizată de smartphone-uri cu cele mai bune camere.

1.

Cameră foto (10%)

: 100

: 8,0 megapixeli

Camera: Rezoluție

: 12,2 megapixeli

: 1.566 perechi de linii

: foarte bun

Rezoluție video

: 3.840 x 2.160 pixeli

Evaluare generală: 93,1

Raport calitate/pret: 66

2.

Cameră foto (10%)

: 92.5

Camera frontală: rezoluție

: 4,9 megapixeli

Camera: Rezoluție

: 16,3 megapixeli

Camera: rezoluție măsurată

: 1.790 perechi de linii

Cameră: evaluarea de către experți a calității imaginii

: Bine

Rezoluție video

: 3.840 x 2.160 pixeli

Evaluare generală: 94,2

Raport calitate/pret: 78

3.

Cameră foto (10%)

: 91.1

Camera frontală: rezoluție

: 13,1 megapixeli

Camera: Rezoluție

: 12,2 megapixeli

Camera: rezoluție măsurată

: 1.511 perechi de linii

Cameră: evaluarea de către experți a calității imaginii

: Bine

Rezoluție video

: 3.840 x 2.160 pixeli

Evaluare generală: 85,8

Raport calitate/pret: 70

4.

Cameră foto (10%)

: 90.8

Camera frontală: rezoluție

: 11,8 megapixeli

Camera: Rezoluție

: 19,7 megapixeli

Camera: rezoluție măsurată

: 1.412 perechi de linii

Cameră: evaluarea de către experți a calității imaginii

: foarte bun

Rezoluție video

: 3.840 x 2.160 pixeli

Evaluare generală: 92,9

Raport calitate/pret: 68

5.

Cameră foto (10%)

: 90

Camera frontală: rezoluție

: 8,0 megapixeli

Camera: Rezoluție

: 22,5 megapixeli

Camera: rezoluție măsurată

: 2.088 perechi de linii

Cameră: evaluarea de către experți a calității imaginii

: Bine

Rezoluție video

: 3.840 x 2.160 pixeli

Evaluare generală: 87,8

Raport calitate/pret: 58

6.

Cameră foto (10%)

: 89.3

Camera frontală: rezoluție

: 8,0 megapixeli

Camera: Rezoluție

: 12,2 megapixeli

Camera: rezoluție măsurată

: 1.564 perechi de linii

Cameră: evaluarea de către experți a calității imaginii

: Bine

Rezoluție video

: 3.840 x 2.160 pixeli

Evaluare generală: 86,7

Raport calitate/pret: 62

7.

Cameră foto (10%)

: 88.8

Camera frontală: rezoluție

: 15,9 megapixeli

Camera: Rezoluție

: 16,3 megapixeli

Camera: rezoluție măsurată

Evaluarea celor mai demne smartphone-uri cu o cameră excelentă, potrivit cumpărătorilor, include reprezentanți ai diferitelor companii internaționale. În top 10, am inclus telefoane cu cameră care au capacitatea de a fotografia toate obiectele și obiectele din jur, astfel încât acestea să pară strălucitoare și realiste.

10 Motorola Moto X Play 16Gb