Dorința de a filma momente importante și cotidiene face ca tot mai mulți oameni să investească în camere digitale de bună calitate. Cumpărându-le, veți surprinde momente importante și vă îmbunătățiți abilitățile fotografice. Astfel de oameni aleg foarte des un SLR ca aparat foto. Cumpărarea unui SLR digital este adesea dictată de preferințele utilizatorilor pentru acest tip de aparat foto. Atunci cumpărătorii nu știu ce parametri ai dispozitivului să ia în considerare și sunt determinați în principal de prețul acestuia. Între timp, atunci când investim într-un SLR, merită să alegem un model care să ne permită nu doar să facem fotografii, ci și să ne dezvoltăm abilitățile în acest domeniu. Iată cum să alegeți o cameră DSLR .
CAMERE DSLR RECOMANDATE
CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DIGITALĂ SLR PÂNĂ LA 1.300 PLN
Canon EOS 1200D + 18-55mm DC III
CEL MAI BUN SLR DIGITAL PÂNĂ LA PLN 1600
Canon EOS 1300D + 18-55mm III + geantă + card
CEL MAI BUN SLR DIGITAL PÂNĂ LA 1800 PLN
Nikon D3300 + AF-P 18-55 VR
CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DIGITALĂ SLR DE PÂNĂ LA 2.000 PLN
Canon EOS 700D + 18 – 55 mm DC III
CEL MAI BUN SLR DIGITAL PÂNĂ LA 2.500 PLN
Nikon D3300 + 18-105 VR
CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DIGITALĂ SLR PÂNĂ LA 3.000 PLN
Nikon D5300 + 18-105 VR
Cât costă un DSLR?
Utilizatorii consideră că un DSLR este unul dintre cele mai bune tipuri de camere și poate fi văzut în clasamentul celor mai frecvent alese dispozitive de fotografiere. Cu toate acestea, mulți oameni echivalează acest tip de cameră cu un preț ridicat. Între timp, prețul unui DSLR nu trebuie să fie întotdeauna mare. Totul depinde de ce model alegi. Cea mai simplă cameră SLR poate fi cumpărată pentru aproximativ 1.300 PLN. O astfel de cameră ar trebui să fie suficientă pentru amatorii care abia își încep aventura cu fotografia. Camere digitale SLR profesionale costă mult mai mult. Prețurile celor mai scumpe modele ajung până la 25.000 PLN. Trebuie menționat, totuși, că, pentru a putea folosi în mod liber funcționalitățile și posibilitățile acestora, este mai bine să investești într-un model de gamă medie, al cărui preț variază între 2,5 și 20 000 PLN. Astfel de dispozitive se bucură de cel mai mare interes în funcție de clasamentul DSLR.
Parametri camerei DSLR: la ce să acordați atenție?
Există mulți parametri de parcurs atunci când cumpărați un DSLR. Ajutorul în acest sens poate determina atât nivelul dvs. de cunoștințe despre fotografie, cât și la ce se va folosi aparatul foto. Un set diferit de parametri va fi valabil pentru achiziționarea unei camere foto pentru studio și fotografie în aer liber. Persoanele care caută un DSLR universal ar trebui să echilibreze acești parametri.
Greutate și dimensiuni
Când decideți să cumpărați un SLR, nu uitați că este o cameră mult mai mare și mai grea decât un dispozitiv digital standard. Corpul SLR în sine poate cântări peste un kilogram, plus greutatea obiectului. Prin urmare, dacă doriți să luați aparatul foto cu dvs. în drumeții lungi, merită să luați în considerare alegerea dvs. și să căutați cel mai ușor model. De asemenea, este bine să acordați atenție dimensiunilor. Modelele individuale pot să difere semnificativ unele de altele. În prezent, dispozitivele cu dimensiunile de 124x96x74.5mm sunt foarte populare în clasamentul SLR.
Calitatea producției
Ar trebui să fiți atenți la modul în care este fabricată o cameră SLR chiar de la începutul procesului de cumpărare. De obicei, modelele cu parametri buni sunt fabricate și din materiale de înaltă clasă – dar aceasta nu este întotdeauna o regulă. Prin urmare, este necesar să verificați dacă materialul din care este fabricat SLR este rezistent la zgârieturi. Camerele digitale SLR de bună calitate au, de asemenea, un strat anti-alunecare, ceea ce face mai ușoară fotografierea chiar și în condiții nefavorabile, cum ar fi căldură mare sau ploaie. În SLR-urile ieftine, carcasa este de obicei din plastic. Persoanele care caută o cameră de înaltă calitate pot paria pe cei cu carcasă din aliaj de magneziu. Sunt durabile, rezistente la impact.
Matricea într-o cameră SLR
Unul dintre cele mai importante elemente ale unui SLR este matricea. Ea este responsabilă pentru înregistrarea imaginii. În prezent, camere de acest tip sunt disponibile cu trei tipuri de matrice. Primele sunt marcate cu simbolul CDD. Se găsesc în tipuri de SLR mai vechi cu cel mai mic preț. Fotografiile realizate de acestea sunt de cea mai înaltă calitate. Modelele mai noi de camere sunt echipate cu o matrice CMOS, care este cea mai populară. Garantează funcționarea economică și o bună calitate a fotografiilor. În echipamentele profesionale se utilizează de obicei o matrice Live MOS, care combină o calitate ridicată a imaginii și nu consumă multă energie electrică. Atunci când alegeți o matrice într-un SLR digital,merită să urmăm regula: cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Matricea mai mare înseamnă o reproducere mai precisă a imaginii, permite reducerea mai mare a zgomotului și o mai mare vivitate. Trebuie menționat, totuși, că, dacă intenționați să utilizați camera ca amator, nu ar trebui să investiți într-una completă. În uz privat, camerele SLR cu matrice de cadru nepline funcționează bine.
Rezolutie DSLR
Senzorul camerei este, de asemenea, legat de rezoluția sa, adică numărul de celule fotosensibile din matrice. Regula spune că, cu cât există mai multe celule, cu atât este mai mare rezoluția echipamentului. În senzorii DSLR avem de-a face cu două tipuri de celule fotosensibile. Primul tip sunt celule eficiente, adică cele utilizate pentru fixarea imaginii, al doilea sunt celule neutilizate, care înregistrarea informațiile despre imagini. Informații despre rezoluția SLR pot fi găsite în specificațiile tehnice ale dispozitivului. SLR-urile de gamă medie sunt cele cu 12 până la 18 Mpx. Persoanele care fotografiază profesional sau doresc să își imprime fotografiile în formate mari, ar trebui să se gândească la o cameră cu un parametru mai mare.
ISO într-o cameră digitală SLR
Când cumpărați un SLR, merită să fiți atenți și la parametrul ISO. Acesta definește gama sensibilității la lumina matricei. ISO ridicat presupune ca matricea să fie sensibilă, ceea ce înseamnă că poate face fotografii de bună calitate chiar și în lumină scăzută (fără bliț). Dar rețineți că ISO-ul ridicat înseamnă și mai mult zgomot în fotografiile dvs. Prin urmare , modelele cu un mecanism de ajustare a sensibilității domină clasamentul digital. Acest sistem permite reducerea zgomotului cauzat de sensibilitatea ridicată a matricei. Acest mecanism este disponibil în ultimele modele de camere.
Stabilizarea imaginii
Modelele DSLR de bază sunt de asemenea echipate cu un stabilizator de imagine. Vă va permite să filmați fotografii încețoșate. Acest stabilizator poate fi montat optic într-un obiectiv în matrice. De remarcat, de asemenea, că puteți cumpăra acest mecanism separat pentru SLR, are forma unui obiectiv de stabilizare.
Ecran oglindit
Spre deosebire de aparențe, afișajul folosit în SLR este un element foarte important al camerei. Adaugă o previzualizare a ceea ce doriți să fotografiați și afișează parametrii setați. Având în vedere funcții atât de importante, merită să aruncăm o privire mai atentă pe ecran. Producătorii de SLR-uri oferă informații despre dimensiunea afișajului în centimetri. Cele mai multe camere au 2,5 – 3 inch. Aceasta este dimensiunea optimă pentru a vedea bine imaginea. Există, de asemenea, SLR-uri cu un afișaj mai mare pe piață, dar consumă mult mai multă energie. De asemenea, merită să ne amintim că specificația tehnică dă rezoluția afișajului. Mărimea acesteia, însă, are prea puțină legătură cu calitatea fotografiei. Acest parametru indică doar ce calitate va avea imaginea pe un monitor mic.
Pe lângă afișare, imaginea fotografiată poate fi și deplasată în vizor. Acest element este instalat standard în fiecare dispozitiv. Înainte de a cumpăra o cameră foto, merită să verificați câtă imagine acoperă vizorul. În SLR-urile ieftine, acest procent este de obicei în jur de 95%. Opacitatea imaginii 100% se găsește deja în SLR-urile digitale semi-profesionale.
Blițul într-o cameră SLR
Camerele SLR digitale ieftine nu au un bliț încorporat. Poate funcționa în moduri manuale, automate și cu ochi roșii. Pentru SLR-uri de mai bună calitate, trebuie să cumpărați o lampă și să o atașați de aparatul foto. Reprezintă un instrument pentru conectarea unei lămpi. Lampa suplimentară, deși face camera mai grea, permite și posibilitatea unei iluminări îndepărtate a imaginii. Când cumpărați un SLR cu bliț încorporat, este necesar să verificați intervalul de funcționare al acestuia, acest lucru vă va permite să determinați cât de bine poate lumina fotografiile.
Obiectivul SLR
Camerele SLR pentru amatori sunt de obicei echipate cu un obiect universal. Există două obiecte într-un echipament de calitate mai bună, dar este greu să le numim profesionale. Între timp, trebuie amintit că calitatea fotografiilor depinde de acest element. Deci merită să alegeți o cameră cu un obiectiv bun. În clasamentul SLR sunt populare modelele cu lentilă înclinată, ceea ce vă permite să fotografiați din perspective neobișnuite. Un model frecvent ales este și o cameră SLR cu obiectiv hexagonal, obiectiv standard și teleobiectiv. Fiecare dintre aceste tipuri este proiectat pentru a face un tip de fotografie diferit. Deci, înainte de a investi într-un set întreg de lentile SLR, este bine să luăm în considerare ce fotografii sunt făcute cel mai des. Persoanele care caută un obiectiv SLR universal pot paria pe acest 28-70 mm, este dedicat tuturor aplicațiilor și pot fi folosite pentru a face diferite tipuri de fotografii.
Moduri de expunere într-o cameră SLR
Un alt parametru important al camerelor digitale SLR sunt modurile de expunere. Ele sunt responsabile pentru capacitatea de a seta corect diafragma. Modelele de bază ale camerelor sunt echipate cu multe astfel de moduri. Cele mai frecvente sunt:
Modul P,
Modul A,
Modul S,
M.
Alegerea unui DSLR nu este o sarcină ușoară. Pune o mulțime de probleme pentru amatorii de fotografie care nu știu să citească parametrii dați de producători. Cel mai adesea, ei doresc să cumpere o cameră foto de bună calitate și să le aleagă pe cele din cea mai mare gamă de prețuri. Deși sunt buni din punct de vedere tehnic, nu profită de toate oportunitățile pe care le oferă. Acest lucru se datorează nu numai lipsei de cunoștințe tehnice, ci și a fotografiei. Prin urmare, atunci când căutați un SLR pentru amatori, este mai bine să alegeți un model mid-range care poate fi îmbunătățit în viitor, de exemplu, prin cumpărarea unui bliț sau lentile suplimentare. Clasamentul DSLR este util în alegerea modelului optim.