Consolele pentru jocuri nu mai sunt Plug-and-Play. Sunt un Hassle, la fel ca computerele

După mai bine de un deceniu ca jucător fervent pe PC, am achiziționat anul trecut o PlayStation 4 și Nintendo Wii U, dornică să încerc recolta actuală de console. Ultima consolă pe care am folosit-o serios a fost Nintendo 64. De atunci s-au schimbat multe.

Unul dintre cele mai mari argumente pentru console și PC-uri este natura „plug and play” a consolei. Spre deosebire de PC-uri, susțin jucătorii de console, nu trebuie să petreceți o grămadă de timp configurând sistemul și asigurându-vă că totul funcționează corect - trebuie doar să aruncați discul și să jucați. Acest lucru nu este adevărat. Consolele moderne sunt adesea la fel de complexe ca PC-urile și, în câteva moduri, chiar și mai mult.

Cum este lansarea unui joc pe o consolă modernă

LEGATE DE: PSA: Actualizați consolele de joc înainte de a le oferi de Crăciun

Suntem departe de experiența „conectați consola, introduceți un cartuș de joc și începeți să jucați”, îmi amintesc din vremurile de demult. Să presupunem că achiziționați o consolă nouă și câteva jocuri. Nu contează care - PlayStation 4, Xbox One și Wii U funcționează destul de similar. Există un motiv vă recomandăm să configurați o consolă din timp, dacă o faceți cadou , pentru că iată în ce vă ocupați.

Consola nu va funcționa doar după ce o porniți. Va trebui să parcurgeți un proces de configurare pentru prima dată, care implică conectarea la rețeaua dvs. Wi-Fi, tastând fraza de acces cu un controler și creând un cont PlayStation Network, Nintendo Network ID sau un cont Xbox Live.

Apoi, consola va trebui să descarce și să instaleze o actualizare software a sistemului. Acest lucru poate dura destul de mult, în funcție de viteza conexiunii. Nu puteți omite neapărat acest proces, deoarece unele jocuri ar putea necesita, de fapt, cea mai recentă versiune a software-ului de sistem al consolei, mai ales dacă doriți să le jucați online.

Acum sunteți gata de redare, așa că introduceți discul în consolă! Pe PlayStation 4 sau Xbox One, va trebui să așteptați instalarea jocului pe hard disk-ul din consolă. Da, jocurile de consolă trebuie să se instaleze pe un hard disk înainte de a le juca, la fel ca jocurile pe PC. (Din fericire, Wii U de la Nintendo nu necesită această parte.)

După terminarea instalării jocului, va trebui să așteptați cea mai recentă actualizare a joc pentru a descărca și instala. Această actualizare poate avea de fapt mai multe gigaocteți. În aceste zile, multe jocuri sunt livrate într-o stare neterminată, astfel încât actualizarea poate fi necesară pentru a face jocul mai puțin buggy și să poată fi redat corect. Chiar dacă primești jocul în ziua în care a fost lansat, multe jocuri au actualizări de „prima zi”.

Acum sunteți gata să jucați! Oh, așteaptă, nu neapărat. Ați achiziționat acest joc nou și vine cu „conținut bonus” care nu este inclus pe disc. Doriți să îl includeți în piesa dvs.? Luați bucata de hârtie în caseta de joc care are codul pe ea. Pe un PS4, va trebui să vă îndreptați către magazinul PlayStation Network, să selectați „Valorificați un cod”, tastați acest cod folosind controlerul de joc, iar DLC-ul va fi achiziționat. Apoi va trebui să-l descarce și să-l instaleze. Este mai dificil pentru dvs., dar ajută companiile să descurajeze vânzările de jocuri uzate.

Grozav, acum ești gata să te joci! Puteți lansa jocul și începe să jucați. S-ar putea să doriți să încercați niște multiplayer - Hopa. Multiplayer online atât pe PlayStation 4 cât și pe Xbox One de la Sony necesită un abonament plătit, așa că va trebui să achitați 50 $ sau 60 $ suplimentar pe an pentru asta. Multiplayer pe PC-uri nu necesită un astfel de abonament suplimentar. De fapt, majoritatea multiplayer-ului este gratuit pe PC-uri, cu excepția cazului în care doriți să jucați un joc care necesită un abonament plătit - atunci ar trebui să plătiți dezvoltatorului jocului, nu Microsoft sau Valve. Din fericire, Nintendo nu a acceptat această nebunie, iar multiplayerul online este gratuit pe consolele Nintendo - deocamdată.

Uită-te la toate aceste alte lucruri pe care trebuie să le cumperi!

Este nevoie de multă muncă pentru a vă asigura că aveți și hardware-ul necesar pentru a începe să jucați jocuri. Nu puteți presupune neapărat că consola va fi livrată cu tot ce aveți nevoie în acest moment.

Am cumpărat un nou Nintendo 3DS când a apărut și se pare că 3DS nu include un încărcător. Așadar, va trebui să faceți cercetările din timp și să cumpărați un încărcător separat, sau nu veți putea juca jocuri după primele două zile. Și nu, nu folosește un conector de încărcare standard.

Același lucru este valabil și pentru Nintendo Wii U. Nu am deținut niciodată un Wii și nu am hardware-ul mai vechi. Wii U include un controler Gamepad și am achiziționat și alte două controlere standard Wii U Pro. Asta ar trebui să fie tot ce am nevoie pentru ca doi oameni să joace orice jocuri arunc asupra ei, nu? Deloc. Unele jocuri necesită un Wiimote, deci veți avea nevoie și de unul sau două Wiimote - vândute separat. Oh, iar unele jocuri necesită atașamentul Nunchuck pentru Wiimote, deci veți avea nevoie și de unul sau două dintre acestea - vândute separat.

Yikes! Când eram copil, aveam două controlere Super Nintendo și atât. A fost suficient de bun pentru doi oameni. Acum, am zece piese hardware diferite: Gamepad, două controlere Wii U Pro, două WiiMote Plus și două Nunchucks (și asta nu include nici măcar adaptorul GameCube și două controlere Gamecube). Toate acestea, doar pentru a mă asigura că două persoane pot juca orice joc arunc pe Wii U. Din fericire, bara senzorului wireless pentru controlerele Wiimote și docul pe care se află gamepad-ul vin cel puțin cu consola.

Sigur, Wii U este un caz special datorită tuturor schemelor de control pe care le oferă, dar este foarte greu să poți juca jocuri. Nici alte platforme nu sunt imune la acest lucru. Doriți să conectați o pereche standard de căști la Xbox One? Multe dintre ele necesită un special Adaptor pentru căști stereo Xbox One , vandut separat. Pe un computer, puteți doar să conectați și să jucați. (Totuși, dacă aveți o unitate cu controlerul mai nou, puteți conecta căștile standard la mufa sa de 3,5 mm.)

Doar o parte din hardware-ul de care veți avea nevoie pentru a juca jocuri Wii U.

Va trebui să microgestionezi sau să actualizezi spațiul de stocare al consolei

LEGATE DE: Cum să vă faceți PlayStation 4 sau Xbox One mai rapid (prin adăugarea unui SSD)

Consolele nu mai sunt nici măcar cutii autonome. Atât PlayStation 4, cât și Xbox One sunt livrate cu hard diskuri mecanice în interiorul lor. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare, puteți treceți la unul mai mare . Dar pe PlayStation 4, acest lucru necesită cumpărarea unei unități, deschiderea PlayStation 4, înlocuirea hard diskului și reinstalarea sistemului de operare PlayStation 4 pe unitate - la fel ca actualizarea unui hard disk pe un PC. (O, și spre deosebire de un PC, nu puteți alege cât de mare este un hard disk cu PlayStation-ul dvs.)

Pe o Xbox One sau Wii U, puteți, din fericire, să conectați o unitate externă prin USB, dar trebuie totuși să cumpărați și să conectați mai mult hardware, apoi să alegeți unde sunt stocate jocurile și alt conținut. Nu este „plug and play” - de fapt, este la fel ca pe un computer, unde Steam vă permite să gestionați unde sunt stocate jocurile dvs.

Pe vremuri, consolele erau un răgaz frumos din jocurile pe PC. La acea vreme, jocurile pe PC însemnau folosind DOS și asigurarea fiecărui joc a fost configurat cu setările SoundBlaster corecte. Dar, pe măsură ce jocurile pe PC au devenit mai ușoare, consolele au devenit din ce în ce mai complicate. M-am gândit că ar putea fi frumos să ai din nou o experiență simplificată și simplă, dar nu asta oferă consolele moderne. Consolele pot avea merite, dar aceasta nu mai este una dintre ele - să nu mai pretindem că le face mai bune decât computerele.